Művészblog

10/2018. Online galéria válogatás

Előző cikkünkben már kifejtettük, hogy mennyire fontos a megjelenés a neten (ITT olvashatjátok). Ehhez készítettünk egy tízes listát, azokról az oldalakról, ahol kis befektetéssel, vagy befektetés nélkül már van lehetőség a megjelenéshez. Lehet értékesítésre feltölteni alkotásokat, és ezeket az oldalakat saját követőknek népszerűsíteni. Ki lehet őket próbálni külön-külön, illetve akár egyszerre is. Ezek az oldalak a legnépszerűbb listákról vannak válogatva, ami azt jelenti, ha valaki tényleg szeretne a keresőkben jó helyen megjelenni, akkor ezt azzal is tudja elősegíteni, hogy népszerű oldalakon is megtalálható. Természetesen egy nagy látogatottságú oldalon a potenciális vásárlók száma is jóval nagyobb.

A lista nem ragsor, és a teljesség igénye nélkül készült, inkább tippadó a tanácstalanok, vagy éppen az új utakat keresők számára.

SAATCHI ART: Nagy online olvasó és vásárló táborral rendelkező kifejezetten művészeti oldal, ahol az alkotások széles kínálata értékesíthető/ vásárolható.

ETSY: Az olvasó és vásárló tábora szintén nem elhanyagolható az oldalnak, azonban itt több művészeti vagy művészethez kapcsolódó tevékenység is megjelenik. Nem érdemes megrettenni az “ipari” méretektől és eladási darabszámoktól…a nagy számok törvénye uralkodik az oldalon. Hasznos a szárnypróbálgatóknak, és a lakberendezők kegyeltjeinek.

FINE ART AMERICA: Ahogy a cím is írja, amerikai érdekeltségű az oldal, korán sem csak amerikaiaknak.

TICTAIL: A stockholmi eredetű oldal a világ minden tájáról kínál kézzel készített alkotásokat. Egy Etsy jellegű kézműves oldal, talán kisebb számú de egyedibb kínálattal.

ART.COM: Szintén csak művészeti alkotásokat kínáló oldal. Nagyközönség számára.

CITIZEN ATELIER: Kifejezetten művészeti alkotásokra fejlesztett oldal. Kisebb, letisztultabb oldal és közösség.

EXHIBITION A: 2010-ben alapított oldal kortárs művészek és alkotások népszerűsítésére. Szűkebb, érdekesebb kínálat.

ZATISTA: A világ minden tájáról kínálja az oldal a kortárs alkotások széles spektrumát.

EYE STORM: 1999-ben alapított vezető kortárs galéria. Letisztult, átlátható oldal. Meglepő módon még chat is szolgálja az eligazodást az oldalon.

CIRAADA: 2017-ben alapított magyar online kortárs galéria. Sok lehetőséggel, sok újdonsággal.

Akár a felsorolt, akár ezeken kívül elérhető netes galériákról szívesen vesszük kommentben vagy privát üzenetben a tapasztalatokat- kinek melyik volt/ vagy aktuálisan szimpatikus és miért.

A következő cikkben olyan online galériákat sorolunk fel, akik kifejezetten lenyomatokat vagy azokhoz kapcsolódó termékeket kínálnak.

Készül válogatás az  online galériákban való sikeres megjelenés alapkritériumairól.

Kövessetek minket, vagy iratkozzatok fel a hírlevelünkre, hogy ne maradjatok le az újdonságokról.

Print Friendly, PDF & Email