Extra

10 FIATAL MAGYAR KORTÁRS KÉPZŐMŰVÉSZ, AKIKET FELTÉTLENÜL MEG KELL ISMERNED

Írta 2018-04-27 március 21st, 2019 Nincs hozzászólás
  1. MAJOROS ÁRON ZSOLT – szobrászművész

Plasztikáinak fémszerű merevségét egyfajta játékosság lágyítja, mely az egymás mellé helyezett panelek váltakozásának hullámzásából, illetve a fa-fém anyagkeverés egyensúlyából származik. Alakjai stilizáltak, mégis megragadják a lényeges mozdulatokat és az általuk közvetített mély érzelmeket.

KÉP: www.transpack.hu

  1. RABÓCZKY JUDIT – szobrászművész

Az ember mozdulatait és azok dinamikáját jeleníti meg izgalmas anyaghasználattal – zömében hegesztett dróttal, festett vassal, pirogránittal és feltekert kábelekkel dolgozik – ezek segítségével képes a testet, mint tömeget ábrázolni.

KÉP: www.manzardcafe.blog.hu

  1. KOVÁCS MIHÁLY MÓR – szobrászművész

Csak most került ki a Kisképzőből, de már több önálló kiállítást tudhat maga mögött. Dróttal dolgozik, arcokat, mozdulatokat, állatokat jelenít meg térben, életnagyságban – oly módon, hogy a végeredmény szinte toll-mozdulatvázlat hatását kelti.

KÉP: Kovács Mihály Mór facebook

  1. KOVÁCS RÉKA VÖRÖS – festőművész

Hol egy vonallal rajzol stilizált aktot, hol apró részletekkel ellátott utcaképen dolgozik, az eredmény mégis egységes stílusú. Bármi is szerepeljen a képen, ő egy hangulat megteremtésére és annak átadására törekszik.

KÉP: Kovács Réka Vörös facebook  

  1. GESZTELYI NAGY ZSUZSA – festőművész

Zsuzsa munkássága olyan, akár egy nagy lélegzetvételnyi friss levegő. Egy igazán különleges hangulatot teremt meg, merész, dinamikus színhasználat, s nyugalmat, boldogságot közvetítő tájak ábrázolásának találkozásával.

KÉP:gesztelyi-nagy.com

  1. HEGYHÁTI RÉKA – fotóművész

Társadalmi problémák, otthontalanság, hátrányos helyzet. Ezeket a témákat kívánja bemutatni sokszor megrázó, mégis gyönyörködtető, még inkább elgondolkodtató képein keresztül.

KÉP: www.reka.hegyhati.hu

  1. BÍRÓ DÁVID – fotóművész

Letisztult elegancia, mély gondolatiság. Bár Dávid többnyire csak stúdiókörnyezetben dolgozik, munkái mégis mindig változatosak mind technika, mind tartalom terén.

KÉP: birodavid.com

  1. MURÁNYI KRISTÓF – grafikusművész

Első ránézésre rendkívül jó hangulatú, leegyszerűsített kompozíciójú, színes képek – jobban megvizsgálva nem kismértékű irónia áll mögöttük (igencsak szellemes és szórakoztató stílusban ábrázolva).

KÉP: kristofmuranyi.com

  1. BERNÁT BARBARA – grafikusművész

Munkái meseszerűek, játékosak, kedveli a tradicionális technikákat. Kertész Erzsivel kollaborálva hozták létre A feltaláló című mesekönyvet, illetve Berg Judittal karöltve a Négy Madár titkát.

KÉP: www.urbanplayer.hu

  1. BODOLÓCZKI JÚLIA – grafikusművész

Júlia jó példa arra, hogyan lehet mindig újat mutatni egy olyan műfajban, amely már szinte mindent látott. Egyik projektjét már-már performance-ként dokumentálta videón – fekete lapra feküdt fehér festékben, meztelenül – célja teljes valóját ábrázolni papíron úgy, hogy nem rajzol magáról önarcképet.

KÉP: www.behance.net/bodojula

BORÍTÓKÉP: Kovács Mihály Mór facebook

Cselőtei Boglárka

Print Friendly, PDF & Email