Alkotók

ÁBRAHÁM GÁBOR

Reneszánsz, múlt századi ember vagyok, aki szereti a művészeteket, a filmeket, az irodalmat, a jó verseket, regényeket. Ezekkel megtelik a szívem-lelkem és alkotássá válik bennem. Belső világomat fényes, ragyogó mozaikszemekből rakom össze és tárom eléd. Ez vagyok én.

A mozaikozás alapjait autodidakta módon sajátítottam el. Az alkotás számomra nem munka, hanem olyan folyamat, amiben megélhetem Önmagam teljességét. Minden egyes képnél új technikákat próbálok ki, szeretek kísérletezni a színekkel, a különböző mozaik típusokkal, formákkal, fényhatásokkal.

A képek stílusában a romantika érhető tetten, valamint a természet szeretete és tisztelgés a korábbi nagy művészek előtt. Ha többre is kíváncsi vagy rólam, lépj be a világomba és hagyd, hogy meséljenek rólam a mozaik képeim.

Ábrahám Gábor profilkép


ALMÁSI RITA

Autodidakta módon kezdtem foglalkozni a festéssel kb. 2-3 éve, ezt megelőzően rajzolni tanultam a Corvin Rajziskolában. Eleinte olajjal, később akrilfestékkel kísérleteztem. Leginkább a fény-árnyék hatás visszaadása izgat, és a különböző tükröződések, megcsillanások, amelyek életet visznek egy-egy tárgyba, vagy emberi alakba.

Almási Rita


BACH SZILVIA

Bach Szilvia vagyok. Magyarország egyetlen női parodistája, humoristája. Színészkedek, megjelentek könyveim, és színdarabot is írtam, amit folyamatosan játszanak különböző színházak. Mindig szerettem volna kipróbálni a festészetet, de sosem volt bátorságom. Aztán 2014 karácsonyán kaptam egy festőkészletet, amit jól eldugtam, nehogy megtaláljam. Jó sorsom 2015 februárjában Mexikóba repített, ahol is olyan impulzusok értek, hogy hazaérvén azonnal elővettem a sutba vágott festőkészletet. Szerelmes lettem Mexikóba, és a spanyol nyelvbe. Az ottani ízek, illatok, hangok ihlette képeimet , szinte megállás nélkül festem. Sok szakember látta alkotásaimat, és a fantasztikus, egyedi, izgalmas jelzőkkel illették a látottakat.

Ágh Mihály Gyula festőművész így írt: “Azonnal felismerhetőek, egyediek a képeid. Gratulálok! Egy különös kegyelmi állapot, ha valaki egy sajátos stílust, kifejezésmódot tudhat magáénak”.

I’m Szilvia Bach. The only one female humorist and parodist in Hungary. I’m also an actor, a book writer and I also wrote a play which is still on stage in different theatres. Since my childhood I always wanted to be a painter but I never had enough courage to realise this dream. And then, on Christmas Day 2014, my daughter gave me a painter kit, but I did not use it until the middle of 2015 when I returned from a trip to Mexico. The whole Mexican feeling, the tastes, sounds, smells and the Spanish language was very impressive and inspiring for me. Actually, I fell in love with Mexico. I could barely wait to go home, get the painter kit and start painting about my feelings. Since then, I can’t stop painting. Many Hungarian experts saw my pictures and according to them, they are “fantastic, unique, and exciting” pieces.

Ágh Mihály Gyula, a famous painter, wrote: “Your pictures are Immediately recognisable and unique. Congratulations! It is a blessing if somebody finds their own specific style, and a unique way to express themselves.”

Bach szilvia


BARACSI GABI

Jelenleg szabadúszó illusztrátorként dolgozom. Elsősorban gyermek- és ifjúsági regényekhez és versekhez készítek illusztrációkat. De ha időm engedi, szívesen festek kötöttségek nélkül is.

Sokféle technikát szeretek; a tustól az akvarellen át, a gouache-ig, akrilig és olajig.

Pár éve kevert és digitális technikával is foglalkozom.


BARANYAI ILDIKÓ

Képeimhez fő inspiráció a természet …imádom minden színét formáját  illatát ízét hangulatát…ezt próbálom a vásznon megjeleníteni ….festményeimet modern minimál stílusú lakásokba is  ajánlom ahol a már már túlságosan letisztult terekbe fontos lenne visszacsempészni hangulatokat színeket ahol elkalandozhat a tekintet új és új részleteket fedezve fel a képen ….de a klasszikus hagyományosabb lakásokba is friss színeket energiákat csempészhetünk .

Baranyai ildikó


BÖDE-MOLNÁR RENÁTA

Művészet az érzékszervekkel fel nem fogható világ ábrázolásának megkísérlése.

A világ több annál, mint amit látunk, hallunk, tapintunk, ezt mindannyian tudjuk. Minden ember mást érzékel belőle. A festés az egyik módja annak, hogy megmutassuk a magunk látásmódját.


BÚZÁSTÜNDE

Gyerekkoromban nagyon sokfelé éltem és ezek az emlékek meghatározóak életemben- képeimen. Jelenleg Sopronban élek férjemmel és fiammal.

Iskolai végzettségeim: óvodapedagógus-gyógypedagógus tanár -logopédus Jelenleg is logopédusként foglalkozom óvodás és iskolás gyerekekkel. Később művészetterapeuta képzésen vettem részt.

Festeni 2015-ben kezdtem- 56 évesen, autodidakta módon- főleg  akrilt és akvarellfestéket használok. Keresem azokat a technikákat, anyagokat-amik segítenek az önkifejezésben. Dolgozom fával, papírmaséval, agyaggal, kővel- szinte bármivel, ami a kezem ügyébe akad.

Képeim inspirációi versek-emlékek- zene.

Buzás Tünde


ESZES IVETT

Hangulatvonásokból dolgozom, spontán inspirációk alapján.
Képeim teljessé alakulnak maszatolva, gyűrve vagy akár szabályosan, kicentizve.

Zenére, csendre.

Festékből, tintából.

Bonyodalmas egyszerűségben.

Lendülettel, párhuzamokból készülnek, erre és ebből alkotok.

eszesivett_kep


FÜZESI ANTAL

Sok éve csodálom a kontúrok, színek, tónusok harmóniáját amely megmutatkozik a világban és amely stílusoktól függetlenül néha megragadható és mintegy kimerevíthető a festményeken, grafikákon.

Ha ebből a csodás összhangból sikerül valamit megragadnom, már nem dolgoztam hiába.


GÖLDNER ILDIKÓ

Gyermekkorom óta érdekel a művészet szinte valamennyi ága. A Középiskolában grafikát, festést tanultam, – szabadidőm nagy részét ennek művelésével töltöm.

Kihívás számomra a kísérletezés, lehetőség az anyagok, eszközök, közt.

Képeimet legtöbbször a rám ható látvány, az első impresszió határozza meg.


GYUBÁK ÉVA

Kisgyerekkorom óta érdekelt a fotózás.

Aktívan 6 éve fotózom.

Az impresszionista képalkotás áll legközelebb hozzám. Szeretem a színek a vonalak harmóniája által megjeleníteni  érzéseimet , mondanivalómat, hangulatomat.

Gyubák Éva


GYURICZA

My mission is to create artworks of original, emotive and edifying quality, and to promote Pop Art in Eastern-Europe. Strengthening the artwork-spectator bond – via exhibitions and online initiatives to enrich people lives.

My core purpose is to empower the young urban white-collar citizen, to express and promote her/himself confidently, via the Pop Art genre that I aim to invigorate.

I strive to differentiate myself in the artist universe, by using Psychological concepts, Humour and Pop culture icons, providing an immediately familiar experience, even if you never saw my artworks before.

My artworks are a personal effort to comprehend the mysticism of death, and leave behind a legacy. While I expect these actions be fundamental,I do this as a mental health effort for myself, and the esthetical benefit of others. Because Art is about Resilience, It Always Has Been.

I also commit to improve my own social impact and behave ethically and responsibly at all times.

There has been a distortion in the distribution model of works of art. The impact of digital frameworks of a global scale will shape the future of art.

I want to drive that process.

Gyuricza


HEGEDŰS KINGA

Francia szakos bölcsész vagyok. Az informatika és telekommunikáció területén dolgozom. Gyermekkoromtól hobbim a rajzolás, nyelvtanulás és a fényképezés. Gimnáziumban rajzpályázatot nyertem.

Hosszú időn keresztül nem volt időm az alkotásra, de autodidakta módon, próbálom fejleszteni magamat. Közel állnak hozzám, természeti képek, táj képek, portrék.

Hegedűs kinga


IMOLA NAGY

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Öltözéktervező szakán diplomáztam 2001-ben. 2010-ben kezdtem el a festészettel foglalkozni. A festészet számomra olyan mintegy Önvallomás, Önéletrajz, amiről nehéz beszélnem vagy leírnom, lefesteni azonban annál könnyebb.

I graduated on the trade of fashion of Hungarian University of Arts in 2001. I started painting in 2010. It’s like a self-portrait or CV to me… what is quite hard to tell or to write, but more easier to paint.

Imola Nagy


JERMENDY ESZTER

Az alkotás folyamatát egy véget nem erő kalandnak érzem. Tanulom iskolai keretek között (Budai Rajziskola-ahol olykor modellként is felbukkanok), de egyben mélyről, belülről szedem elő az eredendően bennem lakozó tudást, mely által a képeim felépülnek, kibontakoznak.

Csoportos és egyéni kiállításaimon valóságosan tapasztalom meg a művészet közösségteremtő erejét, és a színtiszta szeretetet ami táplálja ezt a csodát.

Jermendy Eszter


KIRÁLY LILI

Főállásban tanárként dolgozom egy közgazdasági szakközépiskolában, s szabadidőmben festek. Későn találtam erre a hobbira, s kisebbfajta csodaként élem ezt meg, mert ma már nem tudok nélküle létezni.

Akrillal és olajjal egyaránt dolgozom. A realista ábrázolás áll hozzám a legközelebb, témában pedig a csendéletek, tájképek és életképek.


LYCOS

2011. nyarán tettem sikeres államvizsgát a szombathelyi Nyugat-Magyarországi Egyetem képi ábrázolás szakán, festő szakirányon.
Tanáraim Tóth Csaba, Mészáros Szabolcs és Torjai Valter voltak, az Ő szemléletük hatott rám a legerősebben – nemcsak iskolai éveim alatt – hanem azok elteltével is.

A számomra legközelebb álló képzőművészeti kifejezés a festészet, ezen belül is az olaj és az akvarell technikák, a hozzám legközelebb álló stílusirányzat pedig a realizmus és annak különböző ágazatai.

Munkásságommal a látványelvű ábrázolást áll szándékomban képviselni, fontos szerepet játszik nálam a valóság hiteles megörökítésére való törekvés. Többnyire a minket körülvevő hétköznapi tárgyakat, pillanatokat, embereket jelenítem meg a munkáimon, és emellett talán a vidéki származásom miatt közel állnak hozzám a különböző természetábrázolások és tájképek, valamint az egyre inkább globalizálódó világban a pusztaromantika megörökítése, így dokumentálva környezetem letűnőfélben lévő tájait, házait és embereit.


MEGELLAI KATALIN

„ Megellai Katalin egyszerre felnőtt s egyszerre gyermek.  Látó és láttató. Mesélő művész. A felnőtt kor számára az eszközök gazdag tárházát hozza el. Biztos kézzel nyúl mindenhez, mint a kreatív gyermek, s teremt a képzeletével valami újat, valami különlegeset.

Ő még érti a MIÉRT?- kérdést, s tudja erre a választ.

A Kis Herceg társa Ő. Míg mi a kalapot látjuk, Ő az elefántot nyelt kígyót. Ő a bezárt bárányokat, s mi egy zord faládát. Mi látjuk a külsőt, Ő látja a benne rejlőt. De nem csak látja, láttatja is velünk. Játszik maga is. Játszik az eszközökkel, fest, rajzol, színez, varr, kezében életre kel a ceruza, a zsírkréta, az olaj, a textil. Bemutat és díszít, öltöztet, szerepel, illusztrál. Bábozik, s kezében megelevenedik a mese. Alkot és alkotóvá tesz. Számára a teljesség elérése a cél. Mindig újat keres, újat alkot és kutat. Nem tűri a skatulyákat, a stílus és eszközök zártságát, mint ahogy a kreatív gyermek sem fér a bőrében.”                                                                                                                                         Szivák Gábor

Megellai Katalin


NAGY VERONIKA

A Budai Rajziskolában végeztem, mint alkalmazott grafikus. Jelenleg szabadúszóként dolgozom.

Festeni, rajzolni a Corvin rajziskolában kezdtem Sipos Barbaránál, majd a BRI-ben folytattam Füzes Gergelynél és Breznay Andrásnál.

Jelenleg a Fővárosi Festő és Képépítő Stúdiónak vagyok a tagja.

Tanáraim Székács Zoltán és Sipos Endre.

Képeim sokfélék, többféle technikát alkalmazok, néha keverem őket. Kerülöm a sematikus, fotószerű ábrázolást.

nagyveronika k


ÓDOR TÜNDE ENÉH

Látomásfestőnek tartom magam, ez talán a szürrealistákat közvetlenül megelőző álomfestők vonalával rokon. Tudom, hogy a művész médium, Ég és Föld között közvetít. Ebből adódóan nagyon fontos számomra a jel, a látó-álom, az ihlet, az ihletett állapot. Képeimen igyekszem a látott tartalmat kiegészíteni egy belső töltéssel, legyen az „portré”, vagy „tájkép”. Ezáltal munkáim rendhagyóan közelítenek meg egy-egy témát (pl. Bartók „portré”).

Képeimen gyakran jelenik meg az Univerzum, hol konkrétan, hol elvonatkoztatva. Egyik példaképem Anish Kapoor, amióta az 1990-es Velencei Biennálén megismerhettem a végtelenséget érzékeltető rendhagyó kék-fekete alkotásait. Legújabb képsorozatom témája az Univerzum földi tükörképe.

Jelenleg a Tenger, mint Nagy Kékség témájú sorozaton dolgozom. Igyekszem rendhagyó nézőpontokból és megjelenítéssel átadni azt az élményt, amit nekem a bár véges, mégis a végtelenség hatását keltő Tenger nyújt. Hiszen a Tenger sem csak egy nagy kék víztömeg, hanem egy élő, misztikus, magával ragadó erő.

Ezt a sorozatot előzte meg az Áramlás I-IV. c. 4-es egység, mely azt a témát próbálta feldolgozni, amely a mikro- és makrokozmoszban egyaránt mindenhol jelenlévő mozgás: az Áramlás.

Valamennyi munkámnál fontos „eszköz” a Zene. Valahol csak háttér erőként van jelen, valahol pedig közvetlenül a témát is ő adja, ilyen például a Bolero, A Kékszakállú herceg vára, a Bartók, Hendrix, Page vagy a Sollima-sorozat. Hiszen valamennyi művészeti ág valahol ugyanazt a célt szolgálja., így társak is az „utazásban”.

ars poetica: “A művész médium, elhivatottsága, hogy közvetítsen Ég és Föld között”

odor_tunde_eneh


RIGÓCZKI ZSUZSANNA

Üdvözöllek!

Köszönöm, hogy szánsz rám néhány percet!

Csak én vagyok. Az az én, aki próbálja megtalálni önmagát. Talán jó úton járok, hiszen mindennap felfedezek valami érdekes és új nézőpontot a leghétköznapibb tárgyakban, helyzetekben és a természetben.

Látom önmagam, ahogyan új szemszögből nézek a világra, mivel életem azon szakaszát élem, amikor lehetőségem van a kísérletezésre. Ennek köszönhetően talán képeim el tudják mondani mindazt, amit én szavakban csak sugallni tudok. Nézzük másképp az életet és a benne rejlő apró, de annál látványosabb dolgokat, becsüljük meg az összes élőlényt és tárgyat, hiszen sosem tudhatjuk, mi lesz az örök szerelmünk.

Rigóczki Zsuzsanna


SÁGI VANDA

Sági Vanda vagyok, 27 éves, formatervező mérnök.

Szenvedélyem a művészetben való önkifejezés, különösképpen a rajzolás, a fotózás és az írás által nyújtott önleképzés formajegyein keresztül.

A világ vizuális formakultúrájának, sajátos képi és hangulati elemeinek kiemelését, elevenné élesztését érzem egyik fő hivatásomnak.

Izgalmas anyagi textúrák, kifinomult részletek, változatos felületkompozíciók, harmonikus arányok, letisztult lágy ívek, organikus vagy épp geometrikus vonalhálózatok lendületes játéka jellemzi absztrakt alkotásaimat.

Sági Vanda profilkép


SZ TÓTH FERENC

Húsz  éve  festek ,de  inkább a  realista  irányzat  felé orientálódom . Az  absztrakt és  más  irányzatok  is érdekelnek . Ha  festek  megszűnik  az  idő  számomra, annyira  beleélem  magam  alkotásba !

Amikor  elkészül  egy  festmény  nagyon  nagy  öröm ,hogy  valakinek  talán megint  örömet  szereztem  !


TÖRÖK SZILVI

Már a főiskolán eldőlt, hogy hozzám a grafika világa áll közel.

Leülök és hagyom rajzolni a tollat, azután a vonalak kuszaságában meglátok valami motívumot, azt tovább bogozom, görgetem, végül egy látványos, egyedülálló kompozíció születik meg a papíron.


VÁGYI GABRIELLA

Már gyerekként is imádtam a kreatív, kézműves tevékenységeket, és ez a képzőművészetben és grafikában teljesedett ki. Gimnazista korom óta foglalkozom komolyabban a képzőművészettel, de a hagyományos értelemben vett képzőművészeti képzésem nem volt. Sok helyről gyűjtöttem, gyűjtöm magamba a különböző alkotási technikákat, az alapvető fogásokat. Imádom az élénk színek kavalkádját, ahogy egy teljesen átlagos képből is különböző érzetet lehet előhozni más-más színekkel. A festésben fejezem ki önmagamat, ez nyugtat meg, ez éltet.
Képeim derűsek, vidámak, visszahozzák gyermekkorunkat, olykor meseszerűek. A lelkemből alkotok, azt festem le, amit éppen érzek, ami foglalkoztat, hiszen hangulatokat, érzelmeket, benyomásokat szeretnék közvetíteni képeim által. Fontosnak tartom, hogy ne vesszen ki az emberekből a gyermeki lelkük, hiszen az mindenkiben ott van, kinél a felszínen, kinél eltemetve a mélyben, de ott van, és ez a részünk tele van pozitív gondolatokkal, szeretettel és hittel. Hiszem, hogy egy-egy alkotásom a felszínre tudja csalogatni ezeket a pozitív energiákat, és meg tud erősíteni bennünket önmagunkban és a céljainkban egyaránt.

Vágyi Gabriella


VUCUREVIC ANGELA

Mint festő, a figyelmem a mindennapokra, az alapvető aktivitásaim átgondolására, a nagyvárosi élet apró momentumainak újraélésére, az összefüggések keresésére irányul. Munkáim tematikája a közvetlen környezetemet tükrözi. Munkám által a mindennapi életet, valamint a velejáró intim és személyes, illetve általános helyzeteket kívánom közvetíteni, Mindazt, amit a személyes szűrőmön átengedve fontosnak, érdekesnek illetve viccesnek találok.

Témaválasztáskor olyan helyzeteket ragadok ki, amelyek sokszor személyesek számomra, illetve valamiért figyelemre méltóak, viszont a nézőnek is ismerős helyzetként fognak feltűnni, így ő maga is reflektálhat rá, illetve teret kap, hogy asszociáljon a saját tapasztalatait használva. Ugyanakkor sok apró, a tudatomba szinte észrevétlenül beágyazódó benyomás, felcsillanás, emlék is szolgálhat ugródeszkának. Ilyenek például azon emberek arcvonalai, akikkel nap mint nap találkozom a metrón, trolin, a város utcáin, munkába sietve stb. Az emberi portré ilyen formája, számtalan izgalmas lehetőséget rejt. Az emberi arc gyakran sajátos módon sugározza a személy belső tulajdonságait. Lehet személytelen, hirtelen, groteszk, hazug illetve őszinte, boldog, harmonikus stb. Külön ügyelek munkáim spontaneitására, valamint igyekszem megőrizni valamint átadni, a benyomás jellegű mivoltukat, ami magát a munkamenetet is sokban meghatározza.


ZSOMBOR EDE

Zsombor Ede vagyok, festő.

Világokról és azok lakóiról, illetve az e világok közti átjárásról mesélek el történeteket a képeimmel.

Jó szórakozást!

ZsomborEde

WordPress.com.

Up ↑