Extra

Az online galéria a jövő galériája?

Írta 2018-03-29 március 21st, 2019 Nincs hozzászólás

A változást még a legnagyobbak sem kerülhetik ki.

Egy éve, 2017 márciusában a világ legnevesebb és legnagyobb forgalmat bonyolító brit aukciós háza, a Christie’s kijelentette, hogy tekintettel a piacon végbemenő változásokra, bezárja londoni központját, és ezentúl az online piacra tervez koncentrálni vásárlói igényeihez alkalmazkodva.

Hova tartunk?

Ez rávilágít a művészeti piac egy fontos tendenciájára; a globalizáció és digitalizáció folyamatai a művészet világát sem hagyták érintetlenül. Míg 20-30 évvel ezelőtt a művészetkedvelő vásárlók és a kortárs alkotók között a tradicionális galériák játszották a közvetítő szerepét, ma az online galériák egy rugalmasabb és elérhetőbb, decentralizált rendszerben nyújtanak találkozási pontot.

Az online világban a pályakezdő és kevésbé ismert művészek is kitörési ponthoz jutnak azáltal, hogy az online galériák összekötik őket a nézőkkel és vásárlókkal.

 Miben segíthet a CIRAADA?

A CIRAADA a jövő galériája, a múzeumok és galériák falairól az érdeklődők otthonába viszi alkotásokat, és segítséget nyújt művészeknek az online művészeti piacon való érvényesülésben.
Szeretettel várjuk alkotók jelentkezését, és a potenciális vásárlókat szolgáltatásainkkal, alkotásainkkal.

Zimonyi Luca

Print Friendly, PDF & Email