Alkotók

CSOLLÁK

Írta 2018-04-22 Nincs hozzászólás

Csollák Mihály festőművész
1954.09.28
Tagja a Magyar Alkotók Országos Egyesületének,M.A.O.E

” AZ ALKOTÁS KEGYELMI ÁLLAPOTA, JUTALOM!”

„Gyermekkoromban nagyon örültem egy szép formájú kavicsnak, a soroksári Gyáli-patakban fellelt naphalnak, a víz csendes folyásának, csörgedezésének és az azt körülölelő buja növényeknek.”

Az élmények, érzések sokasága egyenes következménye, hogy a festés örömét felfedezzem, s később alkotások létrehozására ösztönözzön. Lassan harminc éve tököli lakosként élem életem a festés mámorában,s próbálom belső énemet kitárni a “VILÁGNAK”. Az itt élő emberek hagyománytisztelete, összetartozása, bizonyosság az intenditás, a gyökerek fontosságára, a ma és a jövő nemzedékének.

dr. Sinóros Szabó Katalin művészettörténész írja a festő kedvenc témájáról:
“Csollák Mihály bohócai különös derűt sugároznak. Egyfajta éteri nyugalom lengi körül őket, miközben keserű könnyeket sírnak,de biztatva mosolyognak. Nem giccsesen sok, és nem színpadiasan kevés,ami ezeken az arcokon megjelenik. Portrék álarcba rejtve, érzelmek teljesen kivetkőztetve. Színek,
torzulatok, s a világi színpad kellékei. A művészet szentsége és áhítata, mely életünket hivatott kifejezni. Ikonosztáz a festészet oltárán, áldozat az emberi érzelmekért, költészet a mindenen túl levőkért. Csollák Mihály sohasem véti el az arányokat. Közelítsünk kellő nyitottsággal és kíváncsisággal, s nézzünk a festett arcok mögé.”

„A TITOK OTT LAPUL A MÉLYBEN.”

Galériánkban megjelent alkotásai:

Print Friendly, PDF & Email