Hogyan tudsz kapcsolatba lépni velünk?

Itt találod meg az elérhetőségeinket. Emailben, telefonon, vagy közvetlenül az oldalon megküldheted kérdésedet, üzenetedet.
Válaszadásra maximálisan 2 munkanapot tudunk garantálni, de napközben általában pár órán belül reagálunk a megkeresésekre.
A galéria koncepciója a közvetlenségre épül, ezért leveleinkben és a telefonban is tegeződünk. Ezzel senki személyét sem szeretnénk megsérteni, természetesen akinek ez bármi okból zavaró, jelezze felénk és mi tiszteletben tartjuk a kérést.

Milyen fotókat küldhetek be az alkotásomról?

Kizárólag jó minőségű fotókat áll módunkban elfogadni, hiszen ezekkel fogjuk alkotásaidat bemutatni galériánk kínálatában. Tehát ha ez a feltétel nem teljesül, sajnos akkor is el kell utasítanunk a jelentkezésedet, ha minden más adott lenne alkotásaid galériánkban való megjelenítésére.
Formátumát tekintve JPEG vagy PNG képeket. A kép felbontására javasolt a 300 dpi vagy annál nagyobb méret. A fájlméretet tekintve pedig 100 KB alatti képeket nem áll módunkban elfogadni, javasolt az 1000 KB feletti méretű kép megküldése. A képek feltöltése 6M méretre van maximalizálva. Az alkotások kinézetére nézve kritérium hogy ne ferdén vagy homályosan legyen fotózva. Az egész alkotás látszódjon a képen. A lehetőséghez képest élethű legyen (színeket és arányokat tekintve). Amennyiben tartozik keret hozzá, az is szerepeljen a képen. Ha a fotózás és a formázás gondot okoz, érdemes fotós segítségét igénybe venni, hiszen a minőségi portfólió kialakítása nem csak a mi oldalunkon hanem az alkotó munkásságában is jelentős szerepet tölt be.

Miért fontos a jó minőségű fotó beküldése?

Első sorban azért, hogy jól látható legyen, felkeltse az érdeklődést és élmény legyen megnézni is. Amennyiben egy fotó rossz minőségű, bizonyos internetes felületeken nem is látszik megfelelően. A galéria képei iránt érdeklődők számára csak a fotó és az alkotás leírása szolgál információval. Ha eleve rossz minőségű vagy torzít a fotó, már meg se fogja nézni senki. Illetve ha meg is nézi, nem kap róla egy alacsony felbontású kép esetében valós képet, kisebb a valószínűsége hogy eladásra kerül. Hosszú távon pedig az alkotás nézettsége is csökkenni fog.

A küldött fotókat hogyan nevezzem el?

Tetszőlegesen bárhogyan, csak maguk a fotók megkülönböztethetőek legyenek.
Az általunk beválogatott képekhez rendelt azonosító szám 7 számjegyből áll, a formátuma: pl. 1703111. Válaszlevelünkben az azonosító számhoz tartozó beküldött fotóra, annak eredeti fájlnevére fogunk hivatkozni.
Tehát ha beküldtél pl. CKHGCKZ1656.jpg fájlnévvel egy képet, akkor a válaszban is erre fogjuk az azonosító számot adni, tehát a válaszunkban így látod majd: CKHGCKZ1656.jpg 1703111. A fotó elnevezésénél itt hívnám fel a figyelmet arra, hogy több kép esetében ha az összesnek 1.jpg az elnevezése, az nem lesz a későbbiekben beazonosítható, hiszen nem tudjuk mi sem megkülönböztetni az eredeti elnevezést egymástól.

Mi történik a képeimmel, ha nem kerülök be a galériába kínálatába, vagy azokkal a képekkel amelyek nem kerülnek kiválasztásra?

Minden beküldött, de ki nem választott alkotás fotóját és az esetlegesen hozzá tartozó információkat töröljük az adatbázisainkból és levelezésből.

Milyen képek kerülnek visszautasításra a minőségük miatt?

A rossz formátumban küldött, alacsony felbontású, kis méretben megküldött képek visszautasításra kerülnek tartalmától függetlenül. Látvány minőség miatt is kerülhetnek visszautasításra, pl. homályos a fotó, a kép mellett látszik a háttér (ami nem a művészi koncepció része hanem mondjuk egy asztalterítő). Ha úgy van fotózva és levágva egy kép, hogy az eredeti kép szélei így nem függőlegesek vagy vízszintesek.

Milyen adatokat kell megadnom egy Alkotói adatlapon és miért?

A galéria és az alkotó között akkor jön létre szerződés (amivel megbízol minket az alkotásaid értékesítésére és vállalod, hogy értékesítés esetén ezért jutalékot fizetsz nekünk), amikor ezt az adatlapot kitöltve visszaküldöd nekünk.
Az alkotói adatlap adataira az Adatvédelmi Szabályzatunk vonatkozik.
Az adatlapon kérünk olyan adatot amely a közöttünk létrejövő szerződés miatt szükséges és nem publikus. Ezek az adatok: név, cím, email cím, telefonszám, számlázási név, számlázási cím, adószám (ha van).
A következő rész pedig általánosságban az értékesítéshez kapcsolódó kérdéseket tartalmazza, hogy ezeket ne kelljen minden alkotáshoz külön-külön megadni. Természetesen az itt megadott adatoktól eltérően lehet megadni egyes alkotásokra külön-külön adatokat, ez csak a regisztrációs folyamatot hivatott rövidíteni.
A harmadik rész pedig az Alkotóra vonatkozó bemutatkozó sor, az itt megadott szöveg fog megjelenni az Alkotók rovatban az adott illetőről. Az adatlaphoz beküldéskor profilkép is csatolható.

Milyen nyelvű leírást küldjek be magamról?

Első sorban magyar leírást. E mellett van lehetőség angol nyelvű leírás megküldésére is.

Mit írjak magamról?

Semmi esetre sem Önéletrajzot kérünk. Egy bemutatkozást. Magadról, alkotói munkásságodról, amit szeretnél ha tudnának rólad az érdeklődők.

A megadott adataimmal mi történik?

Galériánk a NAIH-hoz bejelentett oldal. Az Adatvédelmi Szabályzatunkban ezzel kapcsolatosan minden részletesen fel van tüntetve. Bizalmasan kezelt adatok, harmadik fél részére nem kiadhatóak. Illetve a személyes adatok nem jelennek meg semmilyen platformon.

Mi történik ha nem küldöm vissza az Alkotói adatlapot?

Nem jön létre a Galéria és az Alkotó között szerződés.

Az alkotásokhoz milyen adatokat szükséges megadnom?

Mindig az általunk megadott azonosító számra hivatkozva szükséges megküldeni az adatokat.
Az adatlapon meg van jelölve milyen adatokat szükséges kötelezően megadni, illetve mik az opcionális lehetőségek.
Kötelező adatok: az alkotás kategóriája, méret, eladási ára, részletes leírás az alkotásról, súlya
Opcionális rész: az alkotás címe, származási hely, készítés éve, egyéb
Az adatlapok kitöltésével kapcsolatosan kérjük vegyétek figyelembe hogy az érdeklődő az általatok megadott adatok alapján rendelkeznek információval az alkotásról. Amennyiben tévesek vagy hiányosak a leírások, kisebb az esély hogy az bárkinek felkelti az érdeklődését.

Hogyan határozzam meg az alkotás árát?

Bruttó eladási ár (amelyhez maximum a szállítási költség kerülhet pluszban felszámításra). Tehát minden költségét az alkotónak érdemes belekalkulálnia (pl. csomagolás, adózás, ..stb.)
Elsősorban hasonló típusú alkotások böngészésével lehet tájékozódni, ha valaki nagyon tanácstalan egy alkotás beárazásánál.
Művészetmenedzsment szolgáltatásunk keretében tudunk részletes tanácsadást is nyújtani a kérdésben.

Mit írjak az alkotás részletes leírásához?

Szükséges megadni első sorban az anyagok és technikák leírását. Pl. egy festménynél olaj vásznon. Amennyiben speciális anyaggal vagy kombinációkkal készült érdemes részletesen leírni. Ha keret tartozik hozzá(vagy a fotón szerepel), akkor itt kell feltüntetni, hogy kerettel vagy van e lehetőség anélkül megvenni. A keretnek a mérete (pl. 5 cm széles, anyaga/színe, illetve ha van típus megnevezése) akkor azt is érdemes beleírni. Aki koncepció szerint konkrét mondandóval készítette az alkotását és el szeretné mesélni azt, azt itt teheti meg. (ezzel is növelve az érdeklődést az alkotása iránt). Minél részletesebb és pontosabb egy leírás, annál valószínűbb hogy az érdeklődőben nagyobb lesz a bizalom egy esetleges vásárlási szándék esetén.

Hogyan tudom egy már feltöltött alkotásom adatait módosítani?

A korábban már megküldött linken elérhető Alkotás adatlapja kitöltésével van rá lehetőség. Kérésre, ha szükséges ismételten megküldjük az adatlap linkjét. Minden adatot szükséges ismételten kitölteni, így a módosítandó adatnál elegendő az új adat/információ beírása. Minden esetben az utoljára beküldött tartalom kerül megjelenítésre.

Ha már vannak képeim a galériában, hogyan tudok új képeket beküldeni?

Az alkotás beküldése oldalon van lehetőség újabb alkotások beküldésére. A folyamat annyiban tér el az első jelentkezéstől, hogy az előszűrést követő pozitív válasz esetében csak az Alkotás adatlapja link kerül megküldésre, mivel már csak azt lesz szükséges kitöltve visszaküldeni.

Miért van a galéria vízjele a feltöltött alkotásokon?

Az alkotások védelme érdekében vezettük be ezt az opciót, egy szolíd jobb alsó sarokban található vízjel formájában. Így oldalaink szabadabban megoszthatóak és népszerűsíthetőek a közösségi média fórumokon is.

Miért osszam meg a megjelent alkotásokat közösségi oldalakon, mikor amúgy is szerepelek rajta?

Egy alkotó amennyiben fent van közösségi oldalakon és rendelkezik saját weboldallal, tapasztalta milyen jelentős érdeklődésre tehet szert ezek megosztásával, ismételt kommunikálásával. Amennyiben ezt több fórumon teszi meg, annál nagyobb érdeklődésre tehet szert.

Hogyan tudom jelezni, hogy sikertelen volt egy adás-vétel?

Magát az adategyeztetést a galéria végzi, így az alkotóhoz a vételár folyik be és a postázási adatok. Amennyiben a megjelölt határidőn belül nem érkezik meg az ár, és jelzi ezt felénk az alkotó, úgy felvesszük a kapcsolatot a vevővel. Ha elállási szándékáról tájékoztat, úgy sikertelen az adás-vétel, így természetesen a jutalék sem jár a galériának. Az alkotást is csak sikeres tranzakciót követően vesszük le az oldalról.

Mi a teendőm, ha máshol eladom a képem?

Emailben kérni kell az alkotás törlését az oldalról a lehető leghamarabb.

Hogyan szerezhetek tudomást a galéria promócióiról, egyéb a galériával kapcsolatos megjelenési lehetőségekről?

Hírlevelünkben küldünk mindig ezekről értesítést. A Hírlevelet feliratkozást követően tudjuk küldeni. Minden esetben megjelöljük a jelentkezési határidőket és a jelentkezés módját.

Ha nem tudok angolul, hogyan van lehetőségem a galéria angol oldalán megjelenni?

Alapszolgáltatásunk, mi biztosítjuk az alapadatok megjelenését. Érdeklődés esetén pedig a kiegészítő adatokat tudjuk angol nyelven szolgáltatni.