Hogyan tudsz kapcsolatba lépni velünk?

Itt találhatod meg az elérhetőségeinket. Emailben, telefonon, vagy közvetlenül az oldalon megküldheted kérdésedet, mondandódat.

Válaszadásra maximálisan 2 munkanapot tudunk garantálni, de napközben általában pár órán belül reagálunk a megkeresésekre.

A galéria koncepciója a közvetlenségre épül, ezért leveleinkben és a telefonban is tegeződünk. Ezzel senki személyét sem szeretnénk megsérteni, természetesen akinek ez bármi okból zavaró, jelezze felénk és mi tiszteletben tartjuk a kérést.

Hogyan tudsz jelentkezni az alkotásaiddal a galériába?

4 lépés, és alkotásaidat máris galériánk kínálatában láthatod

1.) Mielőtt jelentkeznél

Jelentkezés előtt érdemes átolvasnod a https://www.ciraada.com oldalon a szabályzatainkat és a GYIK-et, hiszen ezeket úgy állítottuk össze, hogy a leggyakrabban felmerülő kérdésekre megtaláld bennük a választ.

2.) Jelentkezésed elküldése

Jelentkezni az info@ciraada.com email címre küldött levéllel tudsz.

Email tárgya: pl. “Jelentkezés” – érdemes megadnod, hogy mi is rögtön tudjuk, miért küldöd az emailt.

Email tartalma: örömmel vesszük, ha pár sorban azt is megírod, miért keltettük fel az érdeklődésedet, vagy miért szeretnél csatlakozni hozzánk.

Csatolmány: leveled csatolmányaként, kérjük, feltétlenül küldd el nekünk azon alkotásaidról készült fotóidat, amiket nálunk szeretnél értékesíteni. (A Ciraadán megjeleníthető alkotásaid nincsenek limitálva, bármennyit megjeleníthetsz galériánkban – ingyen.)

A fotókkal kapcsolatos további, fontos információkat lejjebb olvashatod.

3.) Választ kapsz a jelentkezésedre

3 munkanapon belül kapsz tőlünk egy visszaigazolást arra az email címre, amelyről a jelentkezésedet elküldted. Ez egyben azt is tartalmazza majd, hogy alkotásodat/alkotásaidat megjelenítjük-e galériánk kínálatában.

Pozitív válasz esetén elküldjük neked a jelentkezés véglegesítéséhez szükséges Alkotói adatlapot, illetve az egyes alkotásokhoz tartozó azonosító számokat.

Feltételes pozitív válasz esetén válaszunkban megírjuk milyen feltételek teljesülése esetén tudjuk a képeket a galériában megjeleníteni (pl. jobb minőségű fotók elküldése esetén).

Részben elutasító/pozitív válasz esetén a megküldött alkotások egy része kerül beválogatásra, melyekre a pozitív válasz menete az érvényes.

Elutasító válasz esetén a beküldött alkotásokat nem tudjuk a galériában megjeleníteni. Ez azonban nem zárja ki az együttműködés lehetőségét most vagy a későbbiekben. Amennyiben más eladásra szánt alkotásaid is vannak, amiket szívesen látnál galériánk kínálatában, vedd fel velünk ismét a kapcsolatot!

4.) Alkotói adatlap és az alkotás(ok) adatlapjának visszaküldése

Alkotásaid pozitív elbírálását követően közted és a galéria között akkor jön létre a szerződés, amikor a kitöltött Alkotói adatlapot visszaküldöd az info@ciraada.com email címre. E mellett szintén erre a címre szükséges visszaküldeni az alkotás(ok) adatlapját.

Az adatlapokkal kapcsolatos további, fontos információkat lejjebb olvashatod.

A helyesen kitöltött Alkotói adatlap visszaküldését követően tudjuk megkezdeni alkotásaidhoz tartozó adatlapok feldolgozását.

A beküldött adatlap feldolgozását követően megjelenik a galériában a termék.

Az alkotások fotóiról

Kizárólag jó minőségű fotókat áll módunkban elfogadni, hiszen ezekkel fogjuk alkotásaidat bemutatni galériánk kínálatában. Tehát ha ez a feltétel nem teljesül, sajnos akkor is el kell utasítanunk a jelentkezésedet, ha minden más adott lenne alkotásaid galériánkban való megjelenítésére.

Miért fontos a jó minőségű fotó beküldése? Első sorban azért, hogy jól látható legyen, felkeltse az érdeklődést és élmény legyen az online megnézése is. Amennyiben egy fotó rossz minőségű, bizonyos internetes felületeken nem is látszik megfelelően. A galéria képei iránt érdeklődők számára csak a fotó és az alkotás leírása szolgál információval. Ha eleve rossz minőségű vagy torzít a fotó, már meg se fogja nézni senki. Illetve ha meg is nézi, nem kap róla egy alacsony felbontású kép esetében valós képet, kisebb a valószínűsége hogy eladásra kerül. Hosszú távon pedig a nézettség is csökkenni fog. Illetve amennyiben az alkotás beválogatásra kerül a galériába, nem kell még egyszer elküldeni a fotót, így sokkal rövidebb idő alatt és kevesebb levelezéssel megoldható folyamat.

Milyen fotókat várunk? Formátumát tekintve JPEG vagy PNG képeket. A kép felbontására javasolt a 300 dpi vagy annál nagyobb méret. A fájlméretet tekintve pedig 100 KB alatti képeket nem áll módunkban elfogadni, javasolt az 1000 KB feletti méretű kép megküldése. Az alkotások kinézetére nézve kritérium hogy ne ferdén vagy homályosan legyen fotózva. Az egész alkotás látszódjon a képen. A lehetőséghez képest élethű legyen (színeket és arányokat tekintve). Amennyiben tartozik keret hozzá, az is szerepeljen a képen. Ha a fotózás és a formázás gondot okoz, érdemes fotós segítségét igénybe venni, hiszen a minőségi portfólió kialakítása nem csak a mi oldalunkon hanem az alkotó munkásságában is jelentős.

A küldött fotókat hogyan nevezzem el? Tetszőlegesen bárhogyan, csak maguk a fotók megkülönböztethetőek legyenek.

Az általunk beválogatott képekhez rendelt azonosító szám 7 számjegyből áll, a formátuma: pl. 1703111. Válaszlevelünkben az azonosító számhoz tartozó beküldött fotóra, annak eredeti fájlnevére fogunk hivatkozni.

Tehát ha beküldtél 3 fotót 3 alkotásodról, és az emailben azt írod, hogy az alkotásaid címei a következők: 1. Tavasz, 2. Nyár, 3. Ősz, de a Tavaszt pl. CKHGCKZ1656.jpg fájlnévvel küldted el, akkor a válaszban is erre fogjuk az azonosító számot adni és nem általad külön megírt “Tavasz” megnevezésre. A fotó elnevezésénél itt hívnám fel a figyelmet arra, hogy több kép esetén ha az összesnek 1.jpg az elnevezése, az nem lesz a későbbiekben beazonosítható.

Mi történik a képeimmel, ha nem kerülök be a galériába kínálatába, vagy azokkal a képekkel amelyek nem kerülnek kiválasztásra? Minden beküldött, de ki nem választott alkotás fotóját és az esetlegesen hozzá tartozó információkat töröljük az adatbázisainkból és levelezésből.

Milyen képek kerülnek visszautasításra a minőségük miatt és hogyan? A rossz formátumban küldött vagy alacsony felbontású, kis méretben megküldött képek. Olyanok, ahol homályos a fotó. A fotó mellett látszik a háttér ( ami nem művészi koncepció része hanem pl. egy asztalterítő). Ha úgy van fotózva és levágva egy kép, hogy az eredeti képszélek így nem függőlegesek vagy vízszintesek, így a levágás után is kilátszik más is, illetve látszik ez az eltérés.

Mi az az Alkotói adatlap?

Alkotásaid pozitív elbírálását követően közted és a galéria között akkor jön létre a szerződés, amikor a kitöltött Alkotói adatlapot visszaküldöd az info@ciraada.com email címre.

A helyesen kitöltött Alkotói adatlap visszaküldését követően tudjuk megkezdeni alkotásaid feltöltését galériánkba.

Az alkotói adatlap adataira az Adatvédelmi Szabályzatunk vonatkozik. Az adatlapon feltüntetésre kerülnek azok az adatok, amelyek csak a létrejövő szerződés miatt szükségesek és nem publikusak.

Miért kell kitöltenem? A galéria és az alkotó között akkor jön létre szerződés (amivel megbízol minket az alkotásaid értékesítésére és vállalod, hogy értékesítés esetén ezért jutalékot fizetsz nekünk), amikor ezt az Adatlapot kitöltve visszaküldöd nekünk.

Milyen adatokat kell benne megadnom? Első része a személyes adatokra vonatkozik, a szerződés miatt szükséges. Ezek az adatok: név, cím, email cím, telefonszám. A következő rész pedig általánosságban az értékesítéshez kapcsolódó kérdéseket tartalmazza, hogy ezeket ne kelljen minden alkotáshoz külön-külön megadni. Természetesen az itt megadott adatoktól eltérően lehet megadni egyes alkotásokra külön külön adatokat, ez csak a regisztrációs folyamatot hivatott rövidíteni. A harmadik rész pedig az Alkotóra vonatkozó bemutatkozó sor, amelyben megadott szöveg fog megjelenni az Alkotók rovatban az adott illető neve alatt. Az adatlaphoz beküldéskor profilkép is csatolható, hogy azt is feltüntessük a bemutatkozó részben, de ennek megküldése nem kötelező.

A megadott adataimmal mi történik? Galériánk a NAIH-hoz bejelentett oldal. Az Adatkezelési Szabályzatunkban ezzel kapcsolatosan minden részletesen fel van tüntetve. Bizalmasan kezelt adatok, harmadik fél részére nem kiadhatóak. Illetve a személyes adatok nem jelennek meg semmilyen platformon.

Mi történik ha nem küldöm vissza az adatlapot? Nem jön létre a Galéria és az Alkotó között szerződés. Nem fogjuk megjeleníteni a képeket és kérésre töröljük az eddig beküldött leveleit is.

Hogyan tudok a későbbiekben elállni a szerződéstől? Bármikor emailben a kérésed megküldésével.

Mit írjak magamról? Semmi esetre sem Önéletrajzot kérünk. Egy bemutatkozást. Magadról, alkotói munkásságodról, amit szeretnél ha tudnának rólad az érdeklődők.