Hogyan tudok megvásárolni egy alkotást, mi a menete?

1. alkotás kiválasztása, ajánlat tétel
Az alkotás leírása alatt található Ajánlatot teszek gombra kattintva van lehetőség az alkotásra vonatkozó vásárlási szándékot megküldeni.

2. adategyeztetés
Az ajánlattételt követően a galéria felveszi mind az Alkotóval, mind a Vevővel a kapcsolatot.
Egyeztetésre kerül:
– ár (amennyiben nem a meghirdetett ár érkezik ajánlatnak)
– szállítási mód, annak ára
– fizetési mód, annak feltételei
– számlázási igény, annak adatai

3. visszaigazolás
Az adatok egyeztetését követően küldünk egy emailt, mely az adás-vétel végleges és teljes paramétereit tartalmazza. Ezzel kapcsolatosan kérünk a Vásárlótól egy visszaigazolást, mellyel egyben véglegesíti a vásárlási szándékát.

4. vételár rendezése, szállítás
Az egyeztetett paraméterek szerint.

A sikeres adás-vételt követően a galéria kérni fog a Vásárlótól egy elégedettségi visszajelzést a tranzakció lebonyolításával kapcsolatosan.

Hogyan tudom elmenteni a kedvenc alkotásaimat?

Az alkotások oldalán található egy Nyomtatóbarát verzió ikon. Arra kattintva nyomtatási verzió jelenik meg, amelyen az oldal adatai és az alkotás is megjelenítésre kerül. Ennek az oldalnak .pdf formátumban van lehetőség az elmentésére.

Mire szolgál az Ajánlatot teszek gomb?

Az Ajánlatot teszek gombra kattintva van lehetőség egy alkotásra vásárlási ajánlatot tenni.

Milyen ajánlatot tehetek, hiszen az alkotás ára fel van tüntetve az oldalon?

Az alkotás ára valóban fel van tüntetve, alap esetben a honlapon is megadott vásárlási árat jelölheti meg az érdeklődő ajánlat tételkor. Ezen az áron vállalja az Alkotó, hogy eladja az alkotását.

Galériánk alkalmazkodik a piac sajátoságaihoz, így alkura/egyedi ajánlat megtételére is van lehetőség. Tehát, ha valakit érdekel az alkotás, de nem a meghirdetett áron, hanem annál X forinttal kevesebbért szeretné megvásárolni, akkor tehet arra az alkotásra egy egyedi ajánlatot. Ez a vételár megküldésre kerül az Alkotónak, aki vagy elfogadja a felajánlott árat, vagy ő is belemegy az alkuban és felajánl egy köztes árat, vagy ragaszkodik az eredetileg meghirdetett árhoz. Az ajánlattevő pedig a kapott válasz szerint teheti meg következő lépését: megveszi az alkotást az Alkotó által meghatározott alkuval csökkentett vagy eredeti áron, vagy visszalép vásárlási szándékától.

Hogyan tudok szállítási és fizetési módot választani?

Az alkotáshoz tartozó leírásban fel vannak tüntetve a fizetési és szállítási módok. Azok közül van lehetősége a Vásárlónak választani. Az Ajánlattétel elküldését követően a galéria felveszi a kapcsolatot a Vásárlóval, és részletesen egyezteti vele ezeket az adatokat.

Hogyan tudom meg az általam választott szállítási mód költségét?

Az Ajánlattétel elküldését követően az adategyeztetésben megküldött emailben már részletesen leszek felsorolva a szállításra vonatkozó választási lehetősége azok költségeivel együtt.

Kinek fizetem és milyen módon a vételárat?

Az Ajánlattételt követően egyeztetés során kiválasztásra kerülnek a fizetési mód és a szállítás is (annak költségével együtt). Így a galéria küld egy olyan visszaigazolni szükséges levelet, ami tartalmazni fogja a teljes vételárat (szállítás költséggel együtt) és a fizetéshez szükséges összes paramétert.

Mikor lesz véglegesítve a vásárlásom?

Amikor az Ajánlattételt követő adategyeztetés végén megküldjük a végleges és teljes vásárlási paramétereket és annak visszaigazoló emailjét megküldi részünkre a Vásárló.

Hogyan kaphatok számlát?

Az adategyeztetés során tudja a Vásárló jelezni az igényét számlázással, annak adataival kapcsolatosan.

Milyen jogokkal élhetek az online vásárlással kapcsolatosan?

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. Kormányrendelet alapján úgynevezett elállási jog (a termék visszaküldésének joga, visszaküldési garancia) illet meg bennünket internetes vásárlás esetén, és e jogot néhány kivételtől eltekintve minden esetben gyakorolhatjuk.
A részletes és aktuális fogyasztóvédelmi szabályokról a www.fogyasztovedelem.kormany.hu oldalon találhatóak információk.

Milyen időtartamon belül gyakorolható az elállási jog?

A termék átvételétől és a szolgáltatás igénybevételére vonatkozó szerződés megkötésétől számított 14 napon (naptári nap!) belül élhetünk elállási jogunkkal. Az általános szabályok szerint a határidőbe a termék átvételének, illetve szolgáltatás esetén a szerződéskötés napja nem számít bele.

Kivel tartom az adás-vétel során a kapcsolatot?

A CIRAADA galéria bonyolítja az adás-vételt, velünk.

Van-e lehetőségem egyedi szolgálatatások igénybe vételére?

Természetesen. Az oldalunkon a Művészetmenedzsment menüpont alatt találhatóak a szolgáltatásaink. Ezekkel kapcsolatosan, illetve egyedi igényekkel is lehet minket keresni emailben vagy közvetlenül honlapunkon.