Alkotók

NEMES ZOLTÁN ‘METTOR’

Írta 2018-01-31 július 23rd, 2018 Nincs hozzászólás

„FOTÓPECSENYE MAGYAROSAN” (Avagy: „Curriculum” Nemes módra)

Hozzávalók:

Régi Zenit, Forte film,- papír, majd lap-, filmszkenner, újabban digitális gépek:

Olympus c3020z, Fuji S6500fd, Nikon D5000, Nikon D5300, Nikon D7200.

Fűszerek:

Jó sok Photoshop, több évtizedes tipográfiai tapasztalat és 66 életév.

Elkészítés:

A hetvenes évek táncházmozgalmát vegyítjük erdélyi, lengyel, s hazai kóborlásokkal, eredeti kárpát-medencei és távoli népzenével, -tánccal, hozzáadjuk az egyetemes klasszikus zenét, rock-ot, jazzt – ügyelve, nehogy negédes, operettes, vagy globalista műanyagoktól odakozmáljon! –, jól megkeverjük irodalmi áthallásokkal, remek családdal, de negatív élettapasztalattal, nemzeti, politikai, keserűséggel, permanens frusztrációval, s végül – a szakmai szabályokat alkalmanként felülírva! – gyenge üzleti érzékkel feltálaljuk.

Megkóstolható:

1970-es évektől folyóiratokban, könyvekben, fotóalbumokban, napilapokban, naptárakban, katalógusokban, MAFOSZ-kiadványokban, valamint számos honlapon, csoportban a WEB-en.

„Köznapibban”: A 70-es évektől fotózok többé-kevésbé aktívan. 2000-től – digitális kor – webes oldalakon, fotópályázatokon is szerepelek, tudatosabban. (S részben sikeresen is…)

Főbb témáim: ÉPÍTÉSZET és EMBERÁBRÁZOLÁS.

Fontosnak tartom a címadást, általában a műfajok szintézisét („Gesammtkunst”!), az asszociációkat. Ellene vagyok a beskatulyázásnak.

Előnyben részesítem a monokróm kidolgozást, hiszen a fotográfia eredendően nem a színek, hanem a FÉNY, a tónusok világa!

Számos FOTÓPÁLYÁZATI helyezés, egyéni, csoportos kiállítás bel- és külföldön, fotóklubtagság, alkotótábori részvétel

Galériánkban megjelent alkotásai:

Print Friendly, PDF & Email