Rólunk

CIRAADA // kortárs.online.galéria&artshop // Művészet karnyújtásnyira!

Galéria, művészpiac, közösségi tér

A mai világban, amikor ennyi az információ és kevés a tartalom, az érték és az őszinte emberi kapcsolat, nagyon fontos, hogy legalább saját magunk felé hitelesek tudjunk lenni. Szerintem ez azzal érhető el a leginkább, ha van némi önismeretünk, tisztában vagyunk a képességeinkkel, vannak reális vágyaink és van egy belső értékrendünk, amihez tartjuk magunkat. Mindenhol kioktatnak bennünket arról, mi a jó és mi nem, de nem hiszem, hogy bárki számára ennek mércének kellene lennie. Nem jó vagy rossz mérce szerint kell élni, csak saját magunk felé, hitelesen.

Csak ilyen hozzáállással lehet értéket teremteni, átadni, őrizni.

A művészeti alkotások mind igazi kincsek a maguk nemében. Az teljesen szubjektív, hogy egy adott alkotás valakinek tetszik vagy sem, ettől még képviselhet értéket – és nem is biztos, hogy árában teszi ezt meg. Ne féljen senki választani olyat, amit szeretne… szeretne maga körül látni, ajándékba adni, mert egész egyszerűen tetszik neki.

Az információcunami és lehetőségek világában éppen az a jó, hogy lehet választani. Választani úgy, hogy az a saját döntésünk legyen, a saját ízlésünknek megfelelő legyen, akkor és olyan formában, ahogy mi szeretnénk.

A Ciraadával ehhez szeretnénk teret adni. Karnyújtásnyira hozni a megérinthetetlen alkotásokat a múzeumok és formális galériák falairól, és lehetőséget adni a választásra. Az alkotásokat, az alkotókat szeretnénk bevonni az emberek hétköznapjaiba, hogy az otthonokban és a közösségi terekben replikák helyett valódi, egyedi műalkotások kapjanak helyet, visszatükrözve az ott élők és dolgozók személyiségét.

Az alkotókat bíztatni szeretnénk a szélesebb körű megjelenésre, értékesítésre – hogy azzal foglalkozhassanak, amiben a legjobbak, amit szeretnének, és azzal pénzt kereshessenek. Lehetőséget szeretnének biztosítani, hogy ismertséget szerezzenek. Minél több mindent próbál ki egy alkotó, minél több helyen jelenik meg, annál szélesebb körben ismerik meg a nevét, és fog tudni boldogulni. Rengeteg tehetséges ember van, de nem a tehetségtől függ, hogy valaki sikeressé válik-e, hanem a szándéktól, a hozzáállástól és a tettektől.

Szeretettel várunk a Ciraadában minden alkotót és művészetet kedvelőt!

Ivánka-Csontos Andrea, alapító

WordPress.com.

Up ↑