CIRAADA // Művészet karnyújtásnyira

Kortárs Online Galéria & Artshop

A mai időkre annyira jellemző tartalom nélküli információbőség, a kevés fellelhető érték és őszinte emberi kapcsolat idején kiemelten fontos, hogy legalább saját magunk számára hitelesek maradjunk. Mindez elérhető, ha rendelkezünk némi önismerettel, tisztában vagyunk a képességeinkkel, vannak reális vágyaink és tartjuk magunkat belső értékrendünk szabályaihoz. Sokan és sokféleképpen oktatnak minket arról, hogy mi a jó és mi a rossz, véleményem szerint nem eszerint a mérce szerint kell élni, hanem magunk előtt valódian.

Csupán ilyen hozzáállással lehetünk képesek értéket teremteni, átadni, őrizni.

Minden művészeti alkotás kincs a maga nemében. A szubjektív véleményalkotástól függetlenül képviseli önnön értékét – ha ez nem is mutatkozik meg az árában. Ne féljünk az igazán tetsző, a számunkra gyönyörű alkotást választani, olyat, amelyet a környezetünkben mindig örömmel látnánk, vagy örömmel ajándékoznánk számunkra fontos személyeknek.

Az információcunami világában éppen a választás lehetősége az egyike azon dolgoknak, amiket érdemes megtartani, megtapasztalni. Választhatunk úgy, hogy az valóban a saját döntésünk legyen, hogy a választásunk az ízlésünknek megfelelő legyen, akkor és olyan formában, ahogyan azt szeretnénk.

A képzőművészetek kedvelői számára a CIRAADA ehhez ad teret. Karnyújtásnyira hozza a múzeumok és galériák falairól az amúgy érinthetetlen alkotásokat, és lehetőséget ad a választásra. Bemutatja és bevezeti az alkotókat és műveiket a hétköznapi helyzetekbe, így az otthonokban, a munkahelyi vagy egyéb közösségi terekben replikák helyett valódi, egyedi műalkotások kapnak helyet, visszatükrözve az ott élők vagy dolgozók, szórakozók személyiségét.

Szeretettel várunk a CIRAADA galériába minden alkotót és művészetet kedvelőt!

Ivánka-Csontos Andrea, alapító