Művészblog

Útmutató kezdőknek a netes megjelenéshez

Minden webes felhasználóban ott van a félsz és egyben a kisördög, hogy mi vár rá az internet világában ha megmutatja a munkáit. Hiszen látni nagyon nagy sikereket és kiben ne merülne fel, hogy ha XY meg tudja csinálni, akkor én miért ne tudnám!

A fórumok és a jobbnál jobb workshopok kisebb vagyonokért árulják a TITKOT, hogy hogyan add el magad hatékonyan, hol és mivel tűnj ki.

Számos kutatást, oktatást és gyakorlati példát áttanulmányozva arra a következtetésre jutottam, hogy TITOK és csodaszer, tuti bevállt módszer márpedig NINCS. (…és egyben elnézést is azoktól, akik azért nyitották meg ezt a cikket mert reménykedtek hogy az útmutatásban valami hasonló lesz).

Az előbbi példában említett XY és közted az a különbség, hogy ő már fent van a neten és láttatja magát, a munkáit, Te pedig még nem.

Gondoljunk csak bele mennyi internetes felhasználó van, mennyi böngésző típus és mennyi eszköz amin netezni lehet. Annyira sok az információ és annak keresési lehetősége, hogy nem lehet kiragadni elsődlegesen felületet vagy áruházat hogy azzal leszel a befutó.

Első lépésként meg kell jelenned! 

Amikor már jelen vagy, kapod a visszajelzéseket, akkor már tudsz “finomhangolni”. Akkor majd tudsz a fejlődési lehetőségek közül választani. El tudod majd dönteni, hogy milyen grafikai formákat használj. Milyen oldalakon jelenj megy. Hogy hogyan kommunikálj és milyen gyakran. Hogyan reklámozd magad. Ennél a pontnál már lesznek számodra hasznos tananyagok, szakemberek, amik/ akik a segítségedre lehetnek…de addig mindez teljesen felesleges.

Amíg nem kezded el és csak azon filozofálsz hogy melyik lenne a legjobb felület a megjelenéshez, addig az alkotásaidnak kevés esélyük lesz ebben a hatalmas áradatban a figyelmét bárkinek is felkelteni.

Fedezd fel a netet!

Válassz egyet a sok lehetőségből és mutasd meg az Alkotásaidat!

Ebben mi is a segítségedre lehetünk..

A következő cikkben felsoroljuk a 2018-as top közösségi, művész értékesítő oldalakat!

Print Friendly, PDF & Email